Helles kage guf guf a’ la’ chokoladedrøm

Ingredienser:

180 gr lurpak smør
180 gr mørk chokolade ca. 70 %
180 gr sukker
9 æggehvider (pasteuriserede)
9 æggeblommer (:-:)

  1. Smør + chokolade smeltes sammen over vandbad.
  2. Sukker og æggehvider piskes sammen til marengs.
  3. Når chokoladeblandingen er smeltet sammen køles den let af – så du kan putte en finger i.
  4. Og så vendes æggeblommerne i.
  5. Ægge/chokoladeblandingen vendes i marengsen.
  6. 2/3 af blandingen hældes i en springform (stor rund) og bages ved 160 gr. I ca ½ time.
  7. Tag kagen ud og hæld resten af ”dejen” over den bagte kage.
  8. Køl den af og når den er helt kold kan den komme i fryseren.

Tages op i køleskab 1 time før servering, så den tør langsom op og serveres meget kold.

Leave a Reply