Farmors adventsboller

Dej:

50 g gær
1 dl lunkent vand
150 g smør
2-3 spsk sukker
1 æg
½ tsk kanel
2-2½ dl mælk
450-500 g mel

Fyld:

75 g smør
75 g sukker
1 tsk vanillesukker
1½ dl rosiner
2-3 spsk hakkede nøddekerner

Pynt:

Æg
Groft tesukker
Kanel

  1. Gæren opløses i det lunkne vand
  2. Bland smør, sukker, æg og kanel i – rør godt sammen
  3. Tilsæt mel lidt efter lidt og mælk (stuetemperatur)
  4. Dejen æltes godt til den er blød og smidig
  5. Hæver lunt i 1½ time
  6. Dejen æltes godt og trilles ud til en stor firkant ca. ½-1 cm tyk
  7. Dejen skæres i firkanter ca. 8*8 m
  8. Læg 1 tsk fyld på midten og bøj hjørnerne ind over fyldet og vend bollerne om, stilles på en bageplade.
  9. Bollerne efterhæver i ca. 15 min
  10. Pensles med æg og drysses med sukker og kanel
  11. Bages på nederste rille i 10-12 min ved 225 grader

Leave a Reply