Små tykke pandekager

12 – 14 stk.

Ingredienser:

2 æg
120 g sukker
½ stang vanilje
200 hvedemel
2 tsk bagepulver
1½ – 2 dl kærnemælk
20 g smeltet smør

Steges i madolie og smør

  1. Pisk æggene godt med sukker tilsæt vaniljekorn, og rør godt.
  2. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det i æggeblandingen.
  3. Rør godt til en tyk sej masse, hæld kærnemælk i mens du rører.
  4. Smelt smørret og hæld det i dejen.
  5. Sæt dejen på køl i 1 time.
  6. Dejen skal være tyk, juster evt. med hvedemel eller kærnemælk.
  7. Varm en stor pande godt op med madolie og lidt smør. Kom 4 klatter dej på panden ad gangen.
  8. Bag pandekagerne 2-3 min på hver side til de er lækre gyldne. 

Leave a Reply