Fra Det søde liv
Til 6 personer
Pandekagedej:
100 g hvedemel
65 g sukker
3 stk æg
65 g smeltet smør
1 tsk med top, fint revet frisk ingefær
¼ l sødmælk
- Bland mel og sukker og pisk godt med alle æggene.
- Smelt smørret på den pande, hvori pandekagerne skal steges.
- Pisk det smeltede smør og fintrevet ingefær i.
- Pisk til sidst mælken i, og pandekagedejen er klar til brug.
- Steg lidt tykke pandekagerne ved god varme på en tefalpande der er ca. 25 cm i diameter.
Citroncreme:
2 bl. Husblas
150 g hvid chokolade
¼ l piskefløde
1½ citron kun skallen, fintrevet
- Læg husblassen i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time.
- Hak den hvide chokolade fint.
- Bring fløden i kog og tag gryden af varmen.
- Efter 5 minutter hældes den varme fløde over den finthakkede chokolade og der røres, til næsten al chokoladen er smeltet.
- Vrid husblassen fri for vand og kom den direkte op i den lune fløde.
- Når alt chokoladen er smeltet, passeres den gennem en sigte.
- Tilføj skallen og rør godt.
- Citroncremen afkøles i køleskabet mindst 3 timer eller gerne til næste dag.
Citronconfit:
2 stk. citroner, fileter af ….
100 sukker
4 spsk vand
½ vaniljestang
1½ tsk marizena + lidt vand (til at jævne med)
- Skær bund og top af citronerne.
- Lad citronerne stå på bunden og skær med en skarp kniv hele skallen af.
- Skær nu den ”nøgne” citron i fileter ved hele tiden at skære langs lamellerne.
- Den ½ vanilje flækkes på den lange led.
- Vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv og mases sammen med en anelse af sukkeret med en paletkniv, således at kornene skilles ad.
- Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, citronfilerer og vand koges kort op og jævnes med en anelse maizena udblødt i lidt vand.
- Confitén skal kun jævnes en anelse med maizenablandingen – absolut ikke tykne.
- Afkøl helt inden servering.
- Confitén kan opbevares på køl 2-3 dage.