Citronpandekager

Fra Det søde liv

Til 6 personer

Pandekagedej:

100 g hvedemel
65 g sukker
3 stk æg
65 g smeltet smør
1 tsk med top, fint revet frisk ingefær
¼ l sødmælk

  1. Bland mel og sukker og pisk godt med alle æggene.
  2. Smelt smørret på den pande, hvori pandekagerne skal steges.
  3. Pisk det smeltede smør og fintrevet ingefær i.
  4. Pisk til sidst mælken i, og pandekagedejen er klar til brug.
  5. Steg lidt tykke pandekagerne ved god varme på en tefalpande der er ca. 25 cm i diameter.

Citroncreme:

2 bl. Husblas
150 g hvid chokolade
¼ l piskefløde
1½ citron kun skallen, fintrevet

  1. Læg husblassen i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time.
  2. Hak den hvide chokolade fint.
  3. Bring fløden i kog og tag gryden af varmen.
  4. Efter 5 minutter hældes den varme fløde over den finthakkede chokolade og der røres, til næsten al chokoladen er smeltet.
  5. Vrid husblassen fri for vand og kom den direkte op i den lune fløde.
  6. Når alt chokoladen er smeltet, passeres den gennem en sigte.
  7. Tilføj skallen og rør godt.
  8. Citroncremen afkøles i køleskabet mindst 3 timer eller gerne til næste dag.

Citronconfit:

2 stk. citroner, fileter af ….
100 sukker
4 spsk vand
½ vaniljestang
1½ tsk marizena + lidt vand (til at jævne med)

  1. Skær bund og top af citronerne.
  2. Lad citronerne stå på bunden og skær med en skarp kniv hele skallen af.
  3. Skær nu den ”nøgne” citron i fileter ved hele tiden at skære langs lamellerne.
  4. Den ½ vanilje flækkes på den lange led.
  5. Vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv og mases sammen med en anelse af sukkeret med en paletkniv, således at kornene skilles ad.
  6. Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, citronfilerer og vand koges kort op og jævnes med en anelse maizena udblødt i lidt vand.
  7. Confitén skal kun jævnes en anelse med maizenablandingen – absolut ikke tykne.
  8. Afkøl helt inden servering.
  9. Confitén kan opbevares på køl 2-3 dage.

Leave a Reply